Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki,delikatny,letni deser.Robię go ,gdy pojawiąją się świeże czereśnie.
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Składniki
Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w niepełnej szklance gorącej wody,dokładnie mieszamy.Gdy składniki się rozpuszczą,odstawiamy do schłodzenia.Podobnie postępujemy z galaretką zieloną.Połowę zsiadłego mleka(lub kefiru)ubijamy i łączymy_cały czas ubijając-z chłodną,ale płynną galaretką czerwoną.Gdy całość się spieni,rozkładamy na spodzie pucharków,odstawiamy na kilka minut do lodówki,by masa stężała.
Układamy rozdrobnione czereśnie.Pozostałe zsiadłe mleko( lub kefir)po dokładnym spienieniu łączymy z chłodną,ale niestężoną galaretką i wlewamy do pucharków.Ponownie wstawiamy do lodówki.Przed podaniem brzegi pucharkówotaczamy listkami świeżej mięty,tworząc" wianuszek",a na wierzchu układamy pozostałe dorodne owoce.Deser podajemy schłodzony.