Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smaczne, lubiane przez całą rodzine. Wielkim plusem jest piekny fioletowy kolor :)
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 434
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 104
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 434
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 104
Składniki
Dzień w cześniej fasolke na noc zamoczyć w zimnej wodzie aby zmiekła.
Na drugi dzień gotujemy ją z masłem w tej samej wodzie, jeśli jest za mało wody dolać.
Gdy fasolka będzie miękka, mąkę rozmieszać w szklance z zimną wodą i dodać (zaklepka).
Po ok 15min dodać śmietanę po ok 2min sól do smaku. Najlepiej jak każdy sam sobie posolo na talerzu :)