Do góry

Przetwory Przepis na:

Czerwona kapusta w słoikach

Przetwory

Autor: marysia11082

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 317

Dodano: 25.08.2012

Odsłon: 16956

ZAWSZE SMACZNA A SZCZEGÓLNIE W ZIMIE.PRZEPIS NA ZALEWĘ DOSTAŁAM OD ZNAJOMEJ,MOŻNA PROPORCJONALNIE ZMNIEJSZYĆ.

Składniki

  • czerwona kapusta, 6KG/2-2,5 kg
  • liść laurowy,ziele angielskie, PO 10 SZT
  • ZALEWA
  • cukier, 2 KG/1,5 szkl/
  • OCET10%, 5 SZKL/1 szkl/
  • woda, 25 SZKL/3-4 szkl/
  • sól, 2 LITERATKI/2 łyżki/
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. KAPUSTĘ DROBNO POSZATKOWAĆ DAĆ DO DUŻEJ MISKI

  2. Z WODY OCTU ,CUKRU I RESZTY SKŁADNIKÓW UGOTOWAĆ ZALEWĘ ZALAĆ GORĄCA POSZATKOWANĄ KAPUSTĘ DOBRZE WYMIESZAĆ JA ZROBIŁAM TO TŁUCZKIEM.WKŁADAĆ DO SŁOIKÓW RESZTĄ ZALEWY UZUPEŁNIĆ KAŻDY SŁOIK I PASTERYZOWAĆ 30 MIN. W nawiasie pomniejszone proporcje.

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

glazter2007 31 sierpnia 2012 Wiem , że nigdy nie należy mówić nigdy , ale ja faktycznie nigdy nie przetwarzałam czerwonej kapusty i nie spotkałam się z tym by ktoś to robił . Twój przepis więc mnie zaintrygował i postanowiłam go wypróbować . O wynikach tej próby wypowiem się w terminie późniejszym . Przepis bardzo ciekawy , oceniam więc na "5" , dziękuję i pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 29 sierpnia 2012 PROPORCJE ZALEWY W NAWIASIE DOTYCZĄ MNIEJSZEJ ILOŚCI KAPUSTY./2-2,5KG/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

arla45 28 sierpnia 2012 A tej kapusty to 6 kg czy 2,5 kg??????????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń