Do góry

Przetwory Przepis na:

Czerwona kiszona kapusta

Przetwory

Autor: Befado

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 198

Dodano: 06.12.2009

Odsłon: 21127

Doskonała do sałatek i bigosu.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować,jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,wymieszać z przyprawami.Ułożyć,ubijając,w kamiennym garnku,przykryć talerzykiem i obciążyć.Odstawić do ukwaszenia.

  2. Ukiszoną kapustę przełożyć do słoików.

  3. Pasteryzować 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 06 grudnia 2009 Co roku kiszę czerwoną kapustę,jest bardzo smaczna.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń