Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę podaje się do obiadu zamiast ziemniaków do białych mięs / nie ryb / i drobiu, polewając ją sosem własnym z mięsa. Spożywa się ją na ciepło, uprzednio podgrzewając na parze – stawiając na garnku z wodą Można też na zimno. (wtedy najlepiej jako surówkę bez dodawania ziemniaków)
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 819
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 434
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 819
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 434
Składniki
Cebulę, grzybki i ogórki pokroić w kostkę. Ziemniaki rozdrobnić, buraki ugotowane zetrzeć na grubej tarce w paski, dodać kapustę kwaszoną, sól, pieprz do smaku i wymieszać. Składniki trzeba tak dobrać do smaku / zwłaszcza ogórki, grzybki i kapustę żeby było pikantne ale nie za kwaśne. Całość wymieszać w dużym garnku i podgrzewać na parze.