Do góry

Przekąski Przepis na:

Czerwone śledzie

Przekąski

Autor: Cino

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 729

Dodano: 25.02.2008

Odsłon: 4083

Zakąska odpowiednia na przyjęcia z alkoholem o delikatnie pikantnym smaku .

Składniki

  • Cebyla, 5 średnich główek
  • Filet sledziowy, 8 szt.
  • koncentrat pomidorowy, 150 ml
  • ketchup pikanty, 150 ml
  • ocet, 50 m.
  • sól pieprz, do smaku
  • mielona papryka słodka, kilka łyżeczek:)
  • olej, do smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule smazymy aż zbrązowieje, dodajemy koncentrat i ketchum, chwile smazymy. Dolewamy powoli ocet, sypiemy paprykę. Wszystko powinno miec lekko pomidorowy smak. Doprawiamy sola pieprzem alby nadać ostrości. Filety płuczemy 2 razy. Kroimy wg własnych upodobań. Wszystko mieszmy razem i wstawiamy do lodówki na 2 goziny (cebula musi byc zimna)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helcia 24 czerwca 2009 Jak dla mnie rewelacja.Pierwszy raz robiłam na wielkanoc i od tej pory gości na moim stole bardzo często!Dodałam do nich raz zielony groszek a innym razem czerwona fasole.Tez fajne....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń