Do góry

Przekąski Przepis na:

Czerwone szaszłyki z kurczaka

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 17.04.2009

Odsłon: 10809

Pyszna i miła dla oka przystawka z kurczakiem w roli głównej.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka pokroić na cienkie paski.

  2. Cukier zagotować z octem winnym i sosem sojowym, trochę ostudzić i dodać kurczaka, przyprawić.Wstawić do lodówki na 2 h.

  3. Po tym czasie nadziewać mięso na wykałaczki, układać na blaszce i upiec w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez 15 min.

  4. Szaszłyczki podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno dekoracyjnie nadziane na melona(lub owoc czy też warzywo) z dodatkiem dipów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń