Do góry

Desery Przepis na:

Czerwony kapturek

Desery

Autor: rozyczka88

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 8

Dodano: 25.06.2011

Odsłon: 4422

Ciasto wygląda bardzo efektownie. Bardzo szybko mozna je przygotować.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam na sztywną pianę, dodając po 1 łyżce cukru. Ubijam masę, dodając po 1 żółtku. Powoli wsypuję przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie mieszam. Nie wylewamy całości masy biszkoptowe, zostawiamy około 1/3 masy i mieszamy ją z łyżką kakao, następnie wylewamy na jasną część ciasta

  2. Masa:Zimną śmietankę ubijam na sztywno z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, dodajemy serki waniliowe, dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę. masę wykładamy na wystudzony biszkopt.

  3. Wierzch: Galaretki rozpuszczamy w kompocie, w 3,5 szkl. płynu, jeżeli nie mamy tyle kompotu uzupełniamy wodą. Na masie układamy w bliskiej odległości od siebie wiśnie. kiedy galaretka już zaczyna tężeć wykładamy ją na wiśnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rozyczka88 28 czerwca 2011 ciasto biszkoptowe wyglądem przypomina zebrę

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 27 czerwca 2011 A uzupełnisz ten fajnie zapowiadający się przepis (np. o dane nt pieczenia biszkoptu) i przede wszystkim zdjęcie ??? Jak ma wyglądać efekt 1/3 ciemnego ciasta na jasnym?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń