Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny aromatyczny i bardzo łatwy w wykonianiu
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 146
Składniki
Mięso ułożyć w brytfance. Masło stopić i polać nim mięso. Oprószyć solą i pieprzem. Czosnku nie obierać tylko rozdzielić ząbki od siebie, delikatnie rozgnieść nożem i posypać mięso. Włożyć liście laurowe, gałązki świeżego tymianku i wlać wino.
Piec w temperaturze 180 stopni najpierw 50 min pod przykryciem (folia aluminiowa) potem jeszcze 15 min bez przykrycia żeby zrumienić mięso.
Po upieczeniu wybrać czosnek i usunąć łupinki. Czosnek połączyć z sosem powstałym podczas pieczenia i zmiksować. Powstałym sosem polać mięso.
Smacznego :)