Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycace i pyszne danie jednogarkowe z kanonu kuchni zydowskiej.Podajemy z ogorkami malosolnymi lub surowka z kiszonej kapusty.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ziemniaki obrac i poprzekrajac na polowki, mieso pokroic w kostke. Rozgrzac smalec i usmazyc na nim mieso.Zdjac z ognia i wsypac namoczona wczesniej fasole, wrzucic cebule(w calosci) i ziemniaki.
Wszystko przelozyc do brytfany, na wierzch ulozyc wyplukana kasze. Wlac 1 litr bulionu i doprawic lekko sola i pieprzem. Brytfane postawic na kuchence, gotowac pod przykryciem az kasza wchlonie caly bulion.
Nastepnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 3 - 4 godziny podlewajac od czasu do czasu goracym bulionem. Po wyjeciu z piekarnika usunac cebule.