Do góry

Dania główne Przepis na:

danie jednogarnkowe meksykańskie

Dania główne

Autor: efkam

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 84

Dodano: 30.12.2009

Odsłon: 28242

Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)

Składniki

  • cebula
  • mieszane mięso mielone, 50 dag
  • czerwona papryka
  • fasola czerowna
  • zielona fasolka mrożona
  • kukurydza
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mielone mięso uformuj w klopsiki, smaż 10 min, często obracając.

  2. Cebulę obierz, posiekaj, smaż na oleju.

  3. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, smaż jeszcze 5 min. Wrzuć osączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę,pomidory. Jeśli lubisz możesz dodać marchewkę.

  4. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw pikantnie solą, pieprzem i papryką

  5. Przykryj i duś ok. 10 min.

  6. Można podawać posypane tartym żółtym serem z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elka988 22 września 2010 I jeszcze jedno putanko, Czy zalewamy jakimś wywarem to danie?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elka988 22 września 2010 a te białe kulki to co? wygląda trochę na czosnek,, czyż tak?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Smynio 02 stycznia 2010 brakuje chyba kilku składników - nie są podane wszystkie - kolejny Twoj przepis tak ma - chyba musisz inaczej podawac skladniki. Przepis swietny :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń