Do góry

Przekąski Przepis na:

Danie Mexykańskie

Przekąski

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 363

Dodano: 04.04.2009

Odsłon: 11970

Dla tych którzy dbają o linię," samo zdrowie", a przy tym bardzo smaczne...mmm pycha

Składniki

  • piersi kurczaka, 1 lub 2
  • kiełbasa cienka podsuszana(dobra), 1 pętko- nie koniecznie
  • fasola czerwona, 1 puszka
  • fasola biała, 1 puszka
  • kukurydza, 1 puszka
  • groszek, 1 puszka
  • papryczka chili, 1 szt
  • czerwona papryka, 1/2
  • przecier pomidorowy, 2 łyżki
  • keczup, 2 łyżki
  • chili mielone, łyżeczka
  • papryka mielona, 1 łyzka
  • oregano,bazylia(suszone),curry, szczypta
  • śól, pieprz,olej lub oliwa z oliwek
  • pzryprawa do dań meksykańskich lub fix do kurczaka po meksykańsku
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka pokroić w kostkę,podsmażyć na oleju lub oliwie, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i przez chwilę podsmażać, następnie dodać:fasolę czerwoną i białą oraz groszek i kukurydzę. Podlać 1 szklanką wody( można też wykorzystać zalewy z warzyw zamiast wody, tzn papryki ,fasoli itd, co pozwoli uzyskać gęsty pyszny, naturalny sos, sama tak robię) i gotować przez 15 min od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać przyprawy, wszystko starannie wymieszać i gotować jeszcze 2 min. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z pieczywem,.SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

megkibicf1 16 lipca 2009 wypróbowałam ten przepis. dla mnie bomba ! danie zostaje natychmiastowo włączone w poczet moich ulubionych :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń