Do góry

Dania główne Przepis na:

Danie z indyka i warzyw

Dania główne

Autor: Korea2

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 6

Dodano: 27.03.2009

Odsłon: 3481

Danie jest kolorowe i bardzo smaczne;) idealne na lekki i zdrowy obiad.

Składniki

  • pierś indyka według uznania, mnie więcej duża podwójna
  • warzywa na patelnie ( można oprócz tego dodać np. jeszcze fasolke szparagową), 1 opakowanie
  • zupka chińska (najlepiej pikantna Vifon), 2 opakowania
  • mąka ziemniaczana, troszeczkę do obtaczania
  • przyprawy, według uznania
  • olej, troszeczkę do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw pokroić mięso w średnie paski i obtoczyć w mące. Po wykonaniu tych czynności włożyć na patelnię z olejem.

  2. Gdy mięso się zrumieni przyprawić je ( np. pieprz sól zioła prowansalskie, papryka, czosnek granulowany ). Można co trochę podlewać wodą żeby nie przywierało do patelni.

  3. Po przyprawieniu wsypać do mięsa warzywa i pod przykryciem razem dusić i co trochę podlewać wodą.

  4. W między czasie nastawić wodę i zalać zupki. Po zaparzeniu gdy warzywa całkowicie zmiękną dodać zupkę i wszystko delikatnie wymieszać.

  5. Już gotowe;) smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń