Do góry

Desery Przepis na:

Delicjusz

Desery

Autor: misia252

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 07.01.2010

Odsłon: 2692

Pyszny na każdą okazję!

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: wybijamu żółtka i białka osobno. Białka ubijamy na pianę. Dodajemy po 1 łyżce cukru dalej ubijając. Jak cukier sie dobrze rozbija dodajemy po 1 żółtku mieszając za każdym razem po wlaniu jednego około 2 minut. Mąkę i proszek mieszamy i dodajemy po 2 łyżki do ciasta powoli mieszając.

  2. Krem: gotujemy niecałe 2 szkalnki mleka, do reszty mleka dodajemy budynie i mieszamy. Wlewamy do mleka i mieszamy do zgęstnienie budyniu. Zdejmujemy z ognia i od razu wsypujemy 2 galaretki cytrynowe do masy budyniowej i dobrze mieszamy do ich rozpuszczenia. odkładamy w chłodne miejsce. Jak Masa budyniowa wystygnie to miksujemy margarynę i dodajemy po łyżce masy budyniowej. Gotowy krem kładziemy na wystudzonym biszkopcie i równomiernie rozsmarowywujemy. Na masie układamy delicje obok siebie (polewą do góry) i wstawiamy do lodówki. Rozpuszczamy 2 galaretki w 2,5 szkl wody i jak bedą tężały to wylewamy na delicje i wkładamy do lodówki na chwilę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

xxJUSTYNAxx 28 stycznia 2011 Dziś zrobiłam bardzo gorąco polecam wyśmienity przepis ;o)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

xxJUSTYNAxx 28 stycznia 2011 Dziś zrobiłam naprawde pycha bardzo gorąco polecam i dziękuje za tak wyśmienity przepis :* pozdrawiam :*

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń