Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na dobrą letnia zupa, którą możemy jeść przez cały rok, to zupa kalafiorowa. Przepis na tę białą, pyszną, odżywczą zupę szybko zapada w pamięć, ponieważ wykonuje się ją według prostego schematu. Nie oznacza to jednak, że smakuje tak samo jak inne. Oto mój przepis na tę dobrą zupę.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 222
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 961
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 182
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 222
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 961
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 182
Składniki
Sposób przyrządzenia Marchewkę kroimy w talarki, pietruszkę, seler i cebulę w małą kostkę natomiast ziemniaki w odrobinę większą. Kalafior dzielimy na różyczki. Zalać udko wodą ( około 1,5l). Gotujemy i usuwamy szumowiny.Dadajemy czosnek ziele angielskie i liść laurowy. Następnie dodajemy włoszczyznę i gotować do miękkości.Po około 10 min wrzucamy ziemniaki, a po następnych 10 kalafiora. Czas na dodanie śmietany. Wcześniej trzeba zupę zahartować. W tym celu do osobnego naczynia odlewamyj odrobinę zupy i mieszamy ją ze śmietaną, następnie z powrotem wlewamy całość do garnka i dobrze mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę i koperek. Porada Można ją podawać również z makaronem. Przepis na nią jest uniwersalny. W ten sam bowiem sposób możeemy wykonać też zupę ogórkową czy pomidorową.