Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na kończący się sezon sliwkowy... i koniec wakacji.
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 129
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6939
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 129
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6939
Składniki
Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na posmarowanej margaryną foremce poukładać na nim wydrylowane śliwy i posypać kruszonką... swojego przepisu lub mojego który podaję niżej.
Kruszonka: *6 łyżek mąki *5 łyżek cukru *5 łyżek margaryny *kilka kropel olejku waniliowego. Całość wyrobić i posypać kruszonką ciasto.
Ciasto piec w temp. 160-170 st. ok.50 minut