Do góry

Desery Przepis na:

Delikatne Kruche ze śliwkami

Desery

Autor: Jagodka

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 148

Dodano: 02.09.2009

Odsłon: 21356

Idealny na kończący się sezon sliwkowy... i koniec wakacji.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na posmarowanej margaryną foremce poukładać na nim wydrylowane śliwy i posypać kruszonką... swojego przepisu lub mojego który podaję niżej.

  2. Kruszonka: *6 łyżek mąki *5 łyżek cukru *5 łyżek margaryny *kilka kropel olejku waniliowego. Całość wyrobić i posypać kruszonką ciasto.

  3. Ciasto piec w temp. 160-170 st. ok.50 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

niziolek 26 września 2013 mój facet użył tego przepisu jako bazy dla swojego, cos tam pozamienial bo nie mial wszystkiego, i kruszonke musialam zrobic ja (tez inaczej) ale efekt byl bombowy! a biorac pod uwage ze on nigdy nic nie gotuje i nie piecze, to super:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gonia32 03 września 2013 Udało się!! Wyszło pysznie,pozdrawiam!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gonia32 30 sierpnia 2013 Wygląda super ;) właśnie go przyrządzam, Trzymajcie kciuki!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń