Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik nie jest trudnym do wykonania, a efektem naszej pracy jest puszysty smakołyk, który rozpływa się w ustach... :]
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 50
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 50
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Składniki
Z pięciu pierwszych składników zagniatamy ciasto(* można dodać łyżkę śmietany) i wkładamy je do lodówki na 10 min; po upływie czasu, ciasto wykładamy na natłuszczoną blachę( obklejamy dodatkowo brzegi brytfanny ciastem) i nakłuwamy je widelcem
Kolejne siedem składników łączymy w jednej misce i miksujemy do uzyskania jednolitej masy; następnie wylewamy całość na ciasto (masa jest dosyć rzadka)
Ciasto wkładamy do piekarnika na 90 min w temp. 170*C ---> 15 minut przed końcem pieczenia, ubijamy białka z cukrem i wylewamy na sernik- wyrównujemy całość i nadal pieczemy. Po ostygnięciu, na cieście powinna się pojawić "rosa" :)