Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w innym wydaniu, są bardzo smaczne.
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1826
Polecam.
Odsłon: 5638
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1826
Polecam.
Odsłon: 5638
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z solą, cukrem i stopionym masłem. Ciągle mieszając wlać ciepłą wodę i dalej mieszać aż powstanie ciasto maślankowe. Odstawić na dwie godziny, a w międzyczasie obrać jabłka, wydrążyć nasiona i pokroić. Jajka ubić jak na omlet, połączyć z ciastem. Zanurzać kawałki jabłek i smażyć na głębokim tłuszczu na złoto. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.