Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
RADA - Jeżeli zastąpimy mrożone maliny owocami świeżymi należy zmniejszyć podaną ilość cukru o 1/3. Smacznego!
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 2632
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 280
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 35
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 2632
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 280
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 35
Składniki
Cytrynę umyć, otrzeć cienko skórkę. w rondelku zagotować mleko z cukrem waniliowym, skórką cytrynową oraz makiem. zmniejszyć ogień i mieszając gotować mase makową jeszcze 15 minut, po czym odstawić do przestygnięcia.
Z cytryny wycisnąć sok,. Twarożek dokładnie utrzeć cukrem (łyżkę odłożyć) oraz połową soku cytrynowego, a następnie wymięszć z masą makową.
Rozmrożone maliny (4 odłożyć) zmiksowaćz resztą cukru orazsoku cytrynowego i przetrzeć przes sito. W pucharkach rozłożyć warstwami zmiksowane maliny z masą makową. Udekorować malinami.