Do góry

Desery Przepis na:

Deser Sigrid

Desery

Autor: mtarna

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 25

Dodano: 20.08.2008

Odsłon: 1245

Ciekawy smak

Składniki

  • ananas z puszki, duża
  • wino białe słodkie
  • budynie waniliowe, 2 opakowania
  • cukier, 4 łyżki
  • śmietana kremówka wysokoprocentowa, 400 ml
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sok z ananasa dopełnić do 800 ml winem i zagotować, dołożyć 2 budynie i 4 łyżki cukru. Do gotowego budyniu dołożyć pokrojony ananas i wymieszać. Następnie jeszcze raz zagotować. Ochłodzić. 400 ml śmietany ubić i wymieszać z zimną masą. Podawać mocno schłodzone

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń