Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser dla miłośników lodów i truskawek.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 79
Składniki
Brzoskwinie osączyć na sitku. 100 ml soku odlać. Cukier, odlany sok brzoskwiniowy i 10 dag truskawek gotować na małym ogniu.
Budyń wymieszać z 2 łyżkami wody, dodać do soku, krótko zagotować.
Sok brzoskwiniowo - truskawkowy przecedzić przez sitko. Broskwinie pokroić w kostkę. Przełożyć do sosu z pozostałymi truskawkami.
Na czterech talerzykach deserowych umieścić porcje wystudzonego sosu owocowego. Następnie przełożyć na talerze z sosem owocowym.
Gotowy deser owocowy lodowy udekorować listkami melisy cytrynowej lub świeżej mięty.