Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, owocowy deser, idealny na upalne dni
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 238
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 238
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Składniki
Do miksera/robota kuchennego z funkcją ubijania przekładamy serek mascarpone i lekko ubijamy rozluźniając gęstą konsystencję. Powoli i stopniowo wlewamy śmietankę, dodajemy 2-3 łyżki syropu z agawy, miodu lub cukru i ubijamy do uzyskania puszystej masy.
W mikserze lub blenderze miksujemy ok. 20 truskawek z bananem i dosładzamy do smaku 2-3 łyżkami syropu z agawy, cukru lub miodu. Pozostałe truskawki kroimy na małe kawałki.
W wybranym przez nas naczyniu (ja użyłam małych szklanek, świetnym wyborem będą też kieliszki do martini) układamy masę z serka i mus truskawkowy. Na wierzchu układamy pokrojone na kawałki truskawki. Całość dekorujemy uprażonymi na suchej patelni migdałami. Smacznego!