Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z jabłkami i cynamonem to klasyka – zawsze świetnie smakuje, a z budyniem jeszcze bardziej. W sam raz na deser lub lekką kolację. Pychota!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 251
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 387
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 289
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 260
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 251
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 387
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 289
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 260
Składniki
Ryż gotujemy - najlepiej w mleku. Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Jabłka obieramy ze skórek, kroimy na mniejsze kawałki, najlepiej plasterki. W garnku zagotowujemy troszkę wody - tak żeby przykryła dno garnka - wrzucamy pokrojone jabłka, cukier waniliowy i prażymy na małym ogniu aż będą miękkie i lekko się będą rozpadać. Odstawiamy do wystudzenia a następnie mieszamy je z cynamonem. Ja skorzystałam z jabłek w słoiku przygotowanych na zimę. W miseczkach, szklankach, salaterkach układamy warstwami - jabłka - ryż - budyń. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!