Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z serków i galaretek w szklankach z efektownym ulożeniem składników
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 816
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 74
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9205
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 816
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 74
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9205
Składniki
Przygotować 2 galaretki agrestowe w 3 szklankach wody. Gdy zaczną tężeć przelać je do pucharków i wstawić do lodówki. Pucharki ustawić pod kątem opierając o ścianki lodówki, aby po zastygnięciu galaretka była w pucharku "pod kątem". Do galaretki można dodać dowolne owoce.
1galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance goracej wody. Gdy ostygnie i zacznie tężeć połączyć ją z 3 serkami DANIO. Na zastygniętą galaretkę agrestową wyłożyć serek i wstawić do lodówki do stężenia.
1 galaretkę truskawkową rozpuścić w 1,5 szklanki wody i odstawic do zastygnięcia.
Na zastygnietym serku ułożyć dowolne owoce i zalać zimną galaretką truskawkową. Ponownie schłodzić. Smacznego!