Do góry

Przekąski Przepis na:

diabelskie ogórki z chilii

Przekąski

Autor: wiesia5

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 18

Dodano: 24.08.2009

Odsłon: 4266

ostra sałatka na biesiadny stół.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ogórki przekroić wzdłuż na 4 części

  2. czosnek przecisnąć przez praskę

  3. dodać chilii,cukier,sól,olej

  4. zostawić na 12 godzin,

  5. po 12 godz dodać ocet

  6. wkładać do słoiczków i zalać powstałą zalewą.

  7. Pasteryzować ok. 5-8 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiesia5 09 października 2010 Do zalewy nie dodaje się wody. Wodę puszczą ogórki. Jak napisałam :ogórki zalewa się w słoikach powstałą zalewą.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kocik 18 sierpnia 2010 mam pytanko : Ile trzeba dodać wody do tej powstałej zalewy?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń