Do góry

Przekąski Przepis na:

Diabelskie szaszłyki

Przepis dnia 2008-06-13
Przekąski

Autor: tori

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 2322

Dodano: 12.06.2008

Odsłon: 20488

Pyszna grilowana papryka, z bekonem i serem feta. Najlepiej smakuje z zimnym piwem.

Składniki

  • zielone papryczki chilii
  • bekon
  • ser feta
  • wykałaczki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryczki przekroić na pół, wyjąć nasiona. Do środka włożyć ser feta. Owinąć bekonem i każdy kolejno przekłuć wykałaczką. Grillować do momentu aż papryka nie będzie surowa a bekon stanie się chrupiący.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

darios121 08 maja 2009 Potrawa niewatpliwie pyszna, ale ze wzgledu na to ze na glillu nie mozna jej przekrecic - bo feta wyplyne, papryke nie przekrawamy a feszerujemy.Przepis jest z Grecji,ale nieudolnie skiepszczony.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

juzef007 04 lutego 2009 super sprawa, muszę to wypróbować jak tylko pogoda pozwoli

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 13 czerwca 2008 ostre, z grilla i chruoiące - moje ulubione trio, na pewno spróbuję

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń