Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Gotuję ryż i odsączam.
Mięso mieszam z cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Formuję kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotuje w bulionie 20 minut. Wyjmuję łyżką cedzakową.
Pieczarki myję, osuszam i kroje na plasterki, podsmażam na rozgrzanym maśle. Dodaję do wywaru i gotuję. Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki. Podaję gorącą z pulpetami i ugotowanym na sypko ryzem.