Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dowód na to, że na diecie nie musimy rezygnować z tego przysmaku, przyrządzając go w odpowiedni sposób:)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Ziemianki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i również trzemy na grubych oczkach, obrany czosnek trzemy na drobnych oczkach. Dodajemy 2 łyżki majeranku oraz sól i pieprz wg uznania. Na końcu dodajemy białko i mieszamy.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni (termoobieg). Na blachę rozkładamy papier do pieczenia. Papier smarujemy lekko pędzelkiem moczonym w oliwie. Z masy ziemniaczanej delikatnie odciskamy powstały sok, formujemy placuszki i układamy na blaszce. Placuszki od góry również smarujemy odrobinę oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 20 minut.
Lekko rumiane placuszki wyjmujemy z piekarnika, czekamy około 2 minutki i zdejmujemy. Serwujemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z dipem chrzanowym, ale pyszne są również z dipem czosnkowym lub sosem warzywno- mięsnym. SMACZNEGO:)