Do góry

Przekąski Przepis na:

Dip z baklazanow

Przekąski

Autor: hubcio

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 281

Dodano: 15.12.2009

Odsłon: 1506

Wspanialy do dan z jagnieciny i dziczyzny

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Baklazany nakluwamy widelcem w kilkunastu miejscach.Ukladamy na blasze w rozgrzanym piekarniku do 200C.pieczemy az skora bedzie mocno przypieczona a baklazan miekki. Przekrawamy na pol i wybieramy miazsz.Na patelni rozgrzewamy oliwe ,wrzucamy miazsz i smazymy przez okolo 5 min,Nakladamy do wysokiego naczynia dodajemy wycisniety sok z cytryny oraz czosnek.Zmiksuj na gladka mase po czym dodaj jogurt sol i pieprz jeszcze raz zmiksuj .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 18 grudnia 2009 super przepis-dodaję go do ulubionych - wypróbuję!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń