Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super energetyczne śniadanko z mroźne dni
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 624
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 624
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Składniki
Granola: Płatki owsiane, słonecznik, dynię, żurawinę, cynamon oraz miód łączymy ze sobą tak, aby miód wszystko dobrze „pooblepiał”.
Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko ugniatamy i „rozpraszamy”, a następnie pieczemy ok. 6-10 minut, 170 stopni, funkcja grill. Pozostawiamy do wystygnięcia, kruszymy na drobne kawałki i przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku.
Śniadanko: Jogurt, odżywkę i chia mieszamy ze sobą. Podajemy z owocami i granolą i voila! Gotowe! :)