Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i można wykorzystać tzw. resztki z lodówki.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 153
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 38
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 153
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 38
Składniki
Ciasto: 20 gr drożdży pokruszyć i wrzucić do miski. Zalać 1/3 ciepłego, ale nie gorącego mleka. Posypać 1 łyżeczką cukru i naczynie przykryć ściereczką. Po 20 minutach dodać 2 szklanki mąki, łyżeczkę oleju lub oliwy, 1/3 szklanki wody. Wyrobić ciasto i ponownie przykryć ściereczką.
Dodatki: Po godzinie wylepić ciastem prostokątną blaszkę. Posmarować odrobiną koncentratu pomidorowego. Na to pokroić pomidora - sparzonego i obranego ze skórki. Dodać pół pokrojonej w kostkę cebuli oraz pokrojone na mniejsze cząstki plasterki szynki lub salami. Zestrzeć ser i posypać wierzch pizzy. Udekorować oliwkami i posypać oregano.
Pieczenie: Wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 20 min. Na upieczonej pizzy ułożyć kilka listków świeżej bazylii. Można polać ketchupem.