Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa tortilla, znakomita na lunch bądź na kolację.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 359
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 359
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
1. Filet z piersi kurczaka umyć osuszyć i pokroić na małe kawałki, posypać przyprawą do gyrosa i usmażyć krótko na patelni 2. Kilka listków kapusty pekińskiej umyć i pokroić. To samo z ogórkiem, pomidorem, cebulą. 3. Zmieszać ketchup z majonezem ( może być inny dowolny sos, łagodny, pikantny, mieszany. ) 4. Na placki tortilli nakładać ketchup, rozsmarować, rozłożyć kapustę pekińską, ogórka, pomidora, cebulę, kukurydzę, kawałki kurczaka, posypać tartym serem i polać ulubionym sosem. 5. Zwinąć. Można zawinąć z sreberko i wstawić na chwilę do mikrofalówki. Uwaga!!! Nie należy rozkładać dużo składników na placki ponieważ będzie trudność z ich zwinięciem :) Ps: jeżeli chodzi o sosy do tortilli to podam kiedyś przepis na pyszny sos :)