Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mniam przepyszne batoniki krówkowe
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Dno blaszki wyłożyć krakersami. Migdały oraz orzechy obrać ze skórki i niezbyt drobno posiekać. (Mogą być płatki migdałowe). W dużym garnku rozpuścić krówki z masłem i mieszając, dodać szkolankę mleka tak, aby powstała jednolita masa. W pozostałym mleku roztrzepać budyń i mieszając, dodać do masy. Masę zagotować, dodać bakalie i energicznie mieszając, jeszcze chwilę pogotować. Ciepłą masę szybko (aby nie zgęstniała) wyłożyć na warstwę krakersów. Wierzch udekorować kleksami stopionej, gorzkiej czekolady. Smacznego!!!