Do góry

Przekąski Przepis na:

domowe batoniki krówkowe

Przekąski

Autor: kuhareczka

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1262

Dodano: 21.03.2008

Odsłon: 2716

mniam przepyszne batoniki krówkowe

Składniki

  • 50 dag krówek
  • 1/5 szklanki mleka
  • 1 op. budyniu waniliowego lub śmietankowego
  • 1/2 opakowania kostki masła
  • 70 dag bakalii migdałów i różnych orzechów
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • krakersy do wyłożenia blaszki
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dno blaszki wyłożyć krakersami. Migdały oraz orzechy obrać ze skórki i niezbyt drobno posiekać. (Mogą być płatki migdałowe). W dużym garnku rozpuścić krówki z masłem i mieszając, dodać szkolankę mleka tak, aby powstała jednolita masa. W pozostałym mleku roztrzepać budyń i mieszając, dodać do masy. Masę zagotować, dodać bakalie i energicznie mieszając, jeszcze chwilę pogotować. Ciepłą masę szybko (aby nie zgęstniała) wyłożyć na warstwę krakersów. Wierzch udekorować kleksami stopionej, gorzkiej czekolady. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ms155 16 listopada 2010 1/5 szklanki mleka? z opisu przygotowania wynika że powinno być więcej. Ile?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń