Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,szybkie i proste:) Dla wielbicieli czekolady i kokosa:)
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 169
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 169
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Składniki
Mleko skondensowane wlac do naczynia i wsypac wiórki kokosowe wymieszac to na zwartą masę. Jeśli jest zbyt rzadkie można dodac jeszcze wiórek:) Lepic w ręku kulki lub walce. Najlepiej co 3-4 batoniki płukac ręce w zimnej wodzie i nie wycierać wtedy lepiej się formuje. Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia i układać na nim przyszłe batoniki. Włożyć do zamrażarki na conajmniej pół godziny.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Po wyjęciu z zamrażarki kulek kokosowych moczyc je w roztopionej czekoladzie następnie ułożyc z powrotem w naczyniu i dać w chłodne miejsce do stężenia czekolady:) Smacznego