Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie lubi frytek, a najlepsze te domowe. U mnie bez użycia frytkownicy, krojone nożem, smażone w rondelku, na głębokim tłuszczu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy ostrym nożem w słupki. Smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu do zrumienienia. Osączamy na ręczniku papierowym. Zajadamy posypane solą, z dodatkiem ketchupu lub wykorzystujemy jako dodatek do drugiego dania. Uwaga: Z sześciu ziemniaków wyjdą 3 średnie porcje frytek. Smacznego.