Do góry

Desery Przepis na:

Domowe wafle

Desery

Autor: madzia1208

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 91

Dodano: 05.10.2010

Odsłon: 27810

Bez konserwantów

Składniki

  • wafle, 2 op.
  • jajka, 4 szt.
  • cukier, 4 łyżki
  • masło, 1 kostka
  • margaryna np.Kasia, 1/2 kostki
  • cukier puder, 1/2 kg.
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • kakao, 3 łyżki
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka utrzeć z cukrem na parze,aż zbieleją.

  2. Masło i Kasie utrzeć( ok.10 min.) z cukrem pudrem i cukrem waniliowym

  3. Gdy masło będzie dobrze utarte bardzo powoli wlewać jajka,by się masa nie zważyła.

  4. Masę podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao(chwilkę wymieszać mikserem)

  5. Wafle przekładać na przemian raz masa białą raz kakaową(cienko smarować)Zawinąć w folię aluminiową lub w opakowania po waflach i odstawić do lodówki na 12 godzin.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anna_82 14 lutego 2011 o wafle to jest to co lubie!! do ulubionych ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń