Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, najlepszy budyń jaki do tej pory jadłam (poza czekoladowym oczywiście :-) ). Robi się go szybko, jest tani, zdrowy i pyszny ... Polecam :-)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 835
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 105
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9230
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 835
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 105
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9230
Składniki
Mleko (2 szkl.) zagotować z cukrem i aromatem oraz drobno pokrojoną marchewką. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do minimalnego i gotować ok. 15-20 min. (do momentu aż marchewka będzie miękka). Lekko przestudzić, dodać sok pomarańczowy i zmiksować blenderem. W pozostałej ilości mleka (1/3 szkl.) rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do zmiksowanej części. Zagotować ciągle energicznie mieszając, by nie powstały grudki. Przelać do miseczek. Budyń smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :-)