Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowy chleb bez wysiłku

Przekąski

Autor: Ashira

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 664

Dodano: 18.07.2008

Odsłon: 8912

Tani i pachnący. Składniki na około dwie keksówki po 30cm

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże kruszymy, mieszamy z cukrem i 4 łyżkami ciepłej wody. Odstawiamy. W misce mieszamy mąkę, sól i otręby, dodajemy wodę. Mieszamy aż powstanie ciasto. Dodajemy rozczyn, mieszamy. Wlewamy do natłuszczonych i wysypanych otrębami keksówek. Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy godzinę od momentu gdy temp. osiągnie 200st C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ratafia81 01 grudnia 2009 brzmi nieźle,bardzo lubię piec chleby więc jutro z pewnością upiekę taki:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

adrijah 22 sierpnia 2008 mój piekarnik nie pokazuje jaka jest rzeczywista temepratura w danym momencie, wi�c musze jak�� inn� opcj� wykombinowa� żeby spróbowa� tego chleba

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń