Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tani i pachnący. Składniki na około dwie keksówki po 30cm
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 126
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 260
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 98
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 126
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 260
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 98
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Składniki
Drożdże kruszymy, mieszamy z cukrem i 4 łyżkami ciepłej wody. Odstawiamy. W misce mieszamy mąkę, sól i otręby, dodajemy wodę. Mieszamy aż powstanie ciasto. Dodajemy rozczyn, mieszamy. Wlewamy do natłuszczonych i wysypanych otrębami keksówek. Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy godzinę od momentu gdy temp. osiągnie 200st C.