Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezbyt pracochłonny, a na pewno lepsze niż ten sklepowy ;)
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 83
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 85
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 83
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 85
Składniki
Na stolnicę wysypujemy mąkę, robimy w niej dołek i wbijamy jajka. Wyrabiamy do uzyskania elastycznego ciasta. W razie potrzeby można podsypać mąką. Wałkujemy ciasto cieniutko i kroimy makaron [lub przepuszczamy przez maszynkę jeśli taką posiadamy]. Gdy nie wykorzystamy całego makaronu możemy go ususzyć i schować do torebki.
Gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Przelewamy zimną wodą.