Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to bardzo prosta potrawa. Można go jeść na różne sposoby: z makaronem, z ziemniakami, z kołdunami... Można też go pić. Czysty bulion można zamrozić i wykorzystać jako bazę do innych zup lub sosów.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 76
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 76
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Porcje rosołowe i podroby oczyścić i dokładnie umyć. Zalać wodą, posolić, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu. Kiedy na powierzchni pojawią się szumowiny delikatnie je usunąć. Czynność należy powtarzać. W tym czasie obrać i pokroić warzywa. Cebulę dokładnie opalić na kuchence, tak aby zaczęła puszczać sok. Dodać warzywa do wywaru i gotować na bardzo małym ogniu około 3 godzin. Nie mieszać. Na koniec odcedzić rosół i ugotować makaron. Po wystudzeniu czysty bulion można przelać do specjalnych plastykowych pojemników i zamrozić.