Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorada z ziemniakami ziolami i parmezanem

Dania główne

Autor: airin2007

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 533

Dodano: 15.09.2009

Odsłon: 5714

smaczne i lekkostrawnie

Składniki

  • dorada lub inna swieza ryba pstrag itd, ok 1kg
  • ziemniaki, 4 duze
  • ser parmezan, 50 gramow
  • czosnek, 2 zabki
  • pietruszka zielona, 5 lyzek
  • oliwa z oliwek, 8 lyzek
  • sol pieprz, do smaku
  • rozmaryn swiezy lub suszony, do smaku
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. rybe oczyscic z zewnatrz i srodka,natrzec od srodka sola,piepszem wlozyc rozmaryn czosnek i pieruszke zielona.

  2. ziemniaki obieramy ze skorki myjemy i kroimy na talarki, forme wykladamy papierem do pieczenia polewamy oliwa z oliwek.

  3. ziemniaki mieszamy z sola piepszem ,rozmarynem,pietruszka zielona nastepnie wykladamy na dno formy posypujemy serem i polewamy oliwa.Na wierzch kladziemy rybe przykrywamy pozostalymi ziemniakami posypujemy pietruszka rozmarynem solimy piepszymy polewamy oliva z oliweki na sam koniec posypujemy serem.

  4. Rybke wkladamy do rozgrzanego piekarnika pieczemy ok 50 minut w tem 180stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

EWAUG 13 lutego 2011 Niestety. Nikomu z mojej rodziny nie smakowało to danie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 15 września 2009 Pysznie wygląda ta rybka, i te ziemniaczki pyyyyycha, na pewno skorzystam z przepisu pozdrawiam

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń