Do góry

Przekąski Przepis na:

dorsz na grzybach w cieście francuskim

Przekąski

Autor: bozenas

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 449

Dodano: 19.10.2008

Odsłon: 15435

smaczne,ciekawe na danie główne albo przystawkę

Składniki

  • ciasto francuskie gotowe, paczka
  • fliet z dorsza lub innej ryby, ok 60 dag
  • grzyby leśne lub pieczarki, ok 30-40dag
  • przyprawa do ryb
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet z dorsza oczyści z ości,przyprawic przyprawą do ryb,obsmarzyc na patelni,grzyby najlepiej leśne(podgrzybki)usmażyc na maśle posolic dodac pieprzu.Ciasto rozwinąc,podzielic na dwie części,układac na każdej grzyby,na grzyby ryby,zawinąc w kieszonkę i do dobrze nagrzanego piekarnika na ok 20 min wcześniej posmarowac górę ciasta żółtkiem.Po upieczeniu można jeśc na ciepło np z barszczem albo na zimno z sałatką,i ciepłe i zimne smakują jednakowo dobrze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń