Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz pod serowa skorupka

Dania główne

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 24.02.2009

Odsłon: 1446

Bardzo sycace danie na kazda okazje

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Roztrzepac jajka z mlekiem, dodac sol i pieprz. Rybe skropic sokiem z cytryny i wlozyc do masy jajecznej.

  2. Ryz ugotowac, papryke pokroic w paski, pieczarki w plasterki, a cebule w piorka.Do warzyw dodac krewetki i wszystko razem podsmazyc.

  3. Ser zolty starkowac na tarce o malych oczkach. Rybe wyjac i obtoczyc w bulce tartej wymieszanej z maka. Usmazyc. Przygotowac dwie foremki ceramiczne(1 na porcje).

  4. Spod wkladamy ryz, nastepnie usmazona rybe, polewamy jednym z sosow. Na wierzch ukladamy podsmazone warzywa z krewetkami. Posypujemy startym zoltym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na okolo 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń