Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz z sosem śródziemnomorskim

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 15.04.2008

Odsłon: 3637

Coś lekkiego i zdrowego

Składniki

  • 2 filety z dorsza
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1,5 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • 1 mały ogórek
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka vegety
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety z dorsza umyć, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki. Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle, dodać przecier pomidorowy, zalać 1/2 l wody, dodać vegetę, zagotować. Dodać sól, pieprz, musztardę. Ogórek obrać, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona, pokroić w plastry, dodać do rosołu wraz z kaparami, zagotować. Kawałki ryby dodać do sosu i na małym ogniu gotować 15 minut. Rybę wyjąć, sos zagęścić mąką ziemniaczaną. Podawać z ryżem i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń