Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ptasie mleczko z galaretkami i masą jogurtową, podane z owocami
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 281
Polecam.
Odsłon: 755
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36296
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 427
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 281
Polecam.
Odsłon: 755
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36296
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 427
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie - 1 galaretka na 350ml wody. Żelatynę zalewamy wodą, ma ją zakryć - mieszamy. Gdy napęcznieje, wstawiamy do mikrofalówki na największe obroty i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Jogurty wlewamy do garnka, dodajemy cukier i żelatynę - miksujemy. Galaretki, i masę jogurtową odstawiamy do ostygnięcia. Następnie galaretki układamy warstwami w tortownicy, na przemian z masą jogurtową. Dla ułatwienia, masę jogurtową podzieliłam na 5 równych części. Ponieważ moja tortownica "przecieka" i nawet folia nie pomogła, z żółtej galaretki niewiele zostało, mimo to wstawiam, bo ptasie jest pyszne!