Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowa z truskawkami

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20671

Dodano: 28.04.2009

Odsłon: 4366

Nietypowe połączenie truskawek i filetu z kurczaka zapewnia niesamowite wrażenia smakowe. Coś nie tylko dal tych, którzy lubią poeksperymentować ;)

Składniki

  • filety z kurczaka, 2 sztuki
  • sól, pieprz, do smaku
  • olej, 1 łyżka
  • zioła prowansalskie, 2 łyżki
  • szczypiorek, natka, koperkek, po pęczku
  • jogurt, 25 dag
  • marynowany pieprz, 1 łyżka
  • sok z limetki, 3 łyżki
  • 3 rodzaje sałaty (rzymska, Lollo Bianko, Lollo Rosso), po 1 szt.
  • truskawki, 30 dag
  • ogórek wężowy, 1 szt.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso obsmaż na oleju. Po 5 min smażenia, oprósz ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i smaż kolejne 5 min.Wyjmij z patelni, zawiń w folię aluminiową.

  2. Wszystkie rodzaje sałaty porwij na małe kawałki, wymieszaj z ćwiartkami truskawek i plasterkami ogórka. Obłóż plastrami mięsa. Polej jogurtem wymieszanym z posiekaną zieleniną, sokiem z limetki, zielonym pieprzem oraz solą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wanilia 26 czerwca 2010 hmm ciekaw połączenie jutro wypróbuje:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń