Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowa z truskawkami

Dania główne

Autor: corgie

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 460

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 17967

Sałatka na każdą porę roku.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • po pęczku szczypiorku, natki, koperku
  • 25 dag jogurtu
  • łyżka marynowanego pieprzu
  • 3 łyżki soku z limetki
  • 3 rodzaje sałaty (rzymska, Lollo Bianko, Lollo Rosso)
  • 30 dag truskawek
  • ogórek wężowy
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1Mięso obsmaż na oleju. Po 5 min smażenia, oprósz ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i smaż kolejne 5 min. Wyjmij z patelni, zawiń w folię aluminiową. Wszystkie rodzaje sałaty porwij na małe kawałki, wymieszaj z ćwiartkami truskawek i plasterkami ogórka. Obłóż plastrami mięsa. Polej jogurtem wymieszanym z posiekaną zieleniną, sokiem z limetki, zielonym pieprzem oraz solą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń