Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-07-2015
Przepis na aromatyczne kotleciki mielone z piersi kurczaka z dodatkiem kurek i świeżej natki pietruszki. Mielone są delikatne, soczyste i bardzo pożywne. Są idealnym dodatkiem do obiadu :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy ją na odrobinie oleju. Do zeszklonej cebulki dodajemy kurki, solimy i chwilę razem przesmażamy. Następnie podlewamy zawartość mlekiem* i dusimy jeszcze przez chwilę. Studzimy.
Oczyszczone ze ścięgien i włókien piersi z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa wraz z ostudzonymi kurkami i cebulką. Do zmielonych składników dodajemy bułkę tartą, jajko, 2 łyżki natki pietruszki i doprawiamy farsz solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Z powstałego farszu formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy je z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Mielone podajemy z ulubionymi dodatkami - moja propozycja to kuskus i surówka ze świeżej marchewki :) Życzę smacznego! :)