Do góry

Przekąski Przepis na:

drobiowe paluszki

Przekąski

Autor: kucka2008

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3220

Dodano: 09.05.2008

Odsłon: 5016

palce lizać

Składniki

  • piersi z kurczaka, 4 szt
  • jajko, 1 szt
  • płatki śniadaniowe kukurydziane (z miodem i orzeszkami), 1 szklanka
  • Bułka tarta, 1 szklanka
  • papryka mielona
  • przyprawa do kurczaka
  • przyprawa do grilla
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi kurczaka, umyj, osusz, pokrój na paski, oprósz mąką. Płatki, tartą bułkę, łyżkę oleju i przyprawy utrzyj. Paluszki drobiowe obtaczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w panierce. Smaż ze wszystkich stron na gorącym oleju. Osącz z tłuszczu, podawaj na zimno lub gorąco

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń