Do góry

Przekąski Przepis na:

Drobiowe szaszłyki z letnią sałatką

Przepis dnia 2008-07-06
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 04.04.2008

Odsłon: 34893

Pomysł na obiad.

Składniki

  • 2 podwójne filety z piersi kurczaka
  • przyprawa do drobiu
  • mały bakłażan
  • 1 cukinia
  • 2 różnokolorowe papryki
  • ocet winny
  • oliwa
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę włóż do gorącego piekarnika i opiekaj 20 min. Bakłażana pokrój w plastry, posól, odłóż na 10-15 minut. Pokrój w plastry cukinię. Bakłażana opłucz razem z plastrami cukinii ułóż na ruszcie z piekarnika i opiekaj około 7 min. Wyjmij paprykę, przestudź, następnie obierz. Mięso opłucz, osusz, pokrój w paski, wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i 2 łyżkami przyprawy oraz solą i pieprzem. Odstaw na 20 min. Następnie ponadziewaj na patyczki do szaszłyków. Opiekaj 8 min na grillu. Plastry bakłażana poprzekładaj plastrami cukinii i paseczkami papryki, skrop octem balsamicznym i oliwą. Podaj jako sałatkę do szaszłyków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anulka 06 lipca 2008 Nie rozumiem takich ludzi,wchodzą na forum kulinarne tylko po to by komuś ubliżyć.Gościu nie musisz tego jeść a komentarz zostaw dla siebie.Bardzo fajne danie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń